Sunday, March 18, 2012

0-0 (или WC)

С изумление научих, че има Световен ден на тоалетната. Нека аз, като отговорник за този важен възел на човешките взаимоотношения, през първата година от казармата, да ви споделя своите виждания и кошмари.

Първо: Тоалетната е място, където всички ходят постоянно (а Царят – сам). Навремето, като млади и глупави, мислехме, че дори Клаудия Шифър не отива дотам! После стана така, че нея я разлюби дори и най-големият й фен – моделиерът с ветрилце Карл Лагерфелд. А и той бил ходил...там...

Второ: Тоалетната стана обща. (Тя си беше такава, де, но вече се превърна в демократично-обща.) В тази тоалетна всички отделяхме...каквото имахме за отделяне. Този период продължи няколко години. Оказа се, обаче, че старите фекални работници нарочно са нагласили така, че всеки да отделя, а пък те да извличат нужното (капиталистически практики, непознати дотогава на обикновените тоалетни труженици от зрялата епоха на социализма). Промени се и самият ни начин на говорене за нуждата. Все повече забравихме просташкото „Отивам до кенефа” и въведохме в употреба „Отивам до двете нули” или „Ще притичам до дабъл ю си- то” (WC).

Трето: Докато отделяхме в тоалетната, се оказа, че тя става една Истинска, Съприкосновена с останалия свят тоалетна. Затова и доста Световни тоалетници, отделяха с удоволствие. Отделяха материал, невиждан в нашата Тоалетна. Друг начин за Изповядване на Обръча на Тоалетната. Нашата Вяра в Тоалетната се промени.
Тогава се зачудихме, аджеба, нали е тоалетна, в нея, освен да се тоалетим, какво друго да правим? Оказа се, че Има!
Десетки Вери в Други Тоалетни се появиха и беше съвсем нормално Управниците на Нашата Тоалетна да ги признаят законово. Признаха ги.
Тогава в нашата Тоалетна стана едно прекрасно Отделяне...

Четвърто: Отделящите в нашата тоалетна Наши хора направиха така, че  който иска да отделя в нея, трябва да си плаща ДЕБЕЛО (Магазин, кафене, ресторант, каквото и да било. Искаш да отделяш, трябва да си плащаш).

Настана Адска Тоалетна.
Пазарът, капиталистически съвсем, принуди всички отделящи да дават на новите тоалетници. Вместо тоалетна хартия, някой размаха справка за живота на римския император Веспасиан, който обложил с данъци всички тоалетни в Рим, а на опуления си син отвърнал „Парите не миришат”.
(Интермедия: Приятел, от години продължил живота си в Други Тоалетни, работещи в други континенти, остана потресен, че зъбава баба му ще половин лев за отделяне в нашенската отходня.)

Пето: Изведнъж, в нашата тоалетна взеха да умират повечето от видните тоалетници. Оказа се, че не са отделяли повече и затова трябва да дойдат други, които събират повече от отделящите. В новата тоалетна се появи човек, който каза на мераклиите да събират от новата (стара) тоалетна скромни нужди. А не, съвсем, така...през тоалетната чиния...
Шесто: Тоалетната чиния отново стана обща. Новият тоалетен началник, обаче, даде много за тях, та затова, ние, останалите употребители на Тоалетната, изведнъж се оказахме излъгани.
Брех! Що? Нали в една чиния отделяме, пък някой друг пак ни краде от отделянето! Тогава се пояявиха Тоалетно-отделителните дружества.

Седмо: Стана, каквато стана тя, дойде Този (цар, който и в тоалетната ходи Сам.) и каза, че за него тази Тоалетна НЕ е Онази, в която (Европейска такава) обича да отделя, но тук е дошъл, за да Отдели каквото може.
И стана едно отделяне.....Заради брат на негов отделящ съратник, отдели се пътят към Южното Черноморие, поне с 20 метра. Но, пък, хвалебствия се чуха за подобен вид Тоалетна!
Пригодна и Подходяща на Европейския Съюз!

Осмо: Всички отделящи, които нищо не са отбирали от досегашния начин на отделяне, трябваше да си сменят чипа (за тоалетната). След още четири години стана ясно, че Този (който ходи сам в тоалетната, вижте по-горе) e имал идея да си вземе всички тоалетни и да ги закара в голямата Тоалетна.
Тоалетът, обаче, за втори мандат на Тоалетната, беше много важен, дори и с арабски уклон. Всъщност, думата „кенеф” е от арабски произход „kenif”, което означава „тайно място”.
И..беше един kenif…едно отделяне....четиригодишно...В което, както каза предишният Началник на Тоалетната: „Направихме много хубави неща за Отделящите в Тоалетната, но не успяхме да им обясним, че това е Облекчение за тях.”

Девето: Оооо! Попаднахме на Истински Отделител! Като всички нас. Отделя, отделя, пък, каквото не може, го отделя към предната тоалетна...Новият начин за използване на тоалетната е „малка пица – малка тоалетна”, по-популярен сред народонаселението като „малко ще ядете, малко да с....те”.
Новият началник на тоалетната е човек с пагони, гледа лошо и говори обикновено. Той се е заел с тежката и отговорна задача да изчисти тоалетната от предишните началници, които, според неговите думи я докарали до пълна клоака.

Аз, като един отговорник за този важен възел на човешките взаимоотношения, Тоалетната (виж по-горе) вече се чудя!
Кога ще дойде време за голямото подмиване с кофа и метличка? И кой ще бъде тогава дневалният, който да извърши таз богоугодна дейност?

Дотогава оставам ваш, с чинийка и салфетка пред вратата.
Нали знаете: „Тоалетна – 50 ст. Кльоча е на бара”.

1 comment: